Is het mogelijk dat een bevruchte eicel can een dier verplaatsen in ander diersoort? Bijv. aap zwanger van konijn. Onderzoeken bekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan niet. Hoeft niet te worden onderzocht. Dat is iets lichaamsoneigen en wordt dus uitgestoten. Is niet levensvatbaar.

Ik heb ooit op tv gezien dat dit wel kon. Er was namelijk een keer een leeuw zwanger van een tijger. En het gebeurt wel vaker dat een schaap zwanger wOrdt van een geit

Hier zijn vast wel ooit experimenten mee gedaan, maar er is nog nooit aangetoond dat het kan. Het bevruchte eitje zal worden afgestoten als lichaamsvreemd. BINNEN een soort kan het wel: koeienembryo's worden bijvoorbeeld al bij 'draagkoeien' geimplanteerd.

Het hang er vanaf hoe nauw de diersoorten verwant zijn. Tijgers en Leeuwen kunnen wél paren, en dat gebeurt in de dierentuinen wel eens. Die worden dan Lijgers of Teeuwen genoemd. Je kunt ook paarden met ezels laten paren, dan krijg je Muilezels of Muilpaarden, afhankelijk van wie de hengst is. De nakomelingen hiervan zijn helaas onvruchtbaar. Het is dus geen kwestie van afstoten. Men wil bijv. nog steeds proberen een Buidelwof weer te laten herleven door een embryo van een ander buideldier te implanteren met een celkern van een buidelwolf. Het is dus geen kwestie van afstoting van lichaamsvreemd materiaal, maar een compatibiliteit van de soorten. Een buideldier embryo kan niet hechten aan de baarmoederwand van een ander zoogdier.

Het is onmogelijk zomaar bevruchte eicellen van een andere soort in de baarmoeder te plaatsen in een potentiële moeder. De eicel wordt dan als lichaamsvreemd ervaren en aangevallen door witte bloedcellen. Waar de eerdere reacties het over hebben is een kruising! Dat is natuurlijk wel mogelijk, maar het blijft dan de eicel van de potentiële moeder! Zo kun je heel veel kruisingen maken, vrijwel alle katachtigen zijn te kruisen met een andere kattensoort. leeuw x tijger= lijger. serval x caracal= servival. leeuw x luipaard= pumapard. En tal van kruisingen weer met kruisingen! Maar dat is niet wat je in je vraag bedoelt, want het gaat hier duidelijk om een bevruchte eicel van een konijn, geplaatst in een aap. En dat leidt tot niks!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100