Is er vandaag meer zuurstof dan 100 jaar geleden?

Want ik dacht omdat er nou zoveel mensen bijkomen en omdat ze zoveel bomen kappen

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien een stomme opmerking maar ik denk dat je minder bedoelt. En zoals ik er over nadenk kan deze veronderstelling wel is kloppen. Als je er van uitgaat dat er minder bomen zijn dan 100 jaar geleden en meer auto's ja. Maar in de zee zit ook plankton dat zuurstof produceert dus als im het tegen over elkaar opweeg lijkt het mij wel logisch.

Er is net zoveel zuurstof, alleen zit het ergens anders, bv in CO2. Alleen als het in de ruimte zou verdwijnen zou er minder zijn.

Vdijken heeft gelijk maar volgens mij is dat niet je vraag. Bij een bron heb ik het volgende gevonden;. Er verdwijnt jaarlijks ongeveer 25 miljard ton zuurstof uit de atmosfeer door een veelheid aan processen. Hierbij is rekening gehouden met processen die zuurstof terugleveren, zoals fotosynthese. Als dit in dit tempo blijft doorgaan dan is de zuurstof over 45.000 jaar op. Bij een andere bron heb ik gevonden dat er jaarlijks 0,0027% Zuurstof uit de atmosfeer verdwijnt, zonder rekening te houden met fotosynthese e.d. Geen idee wat de waarheid is

Bronnen:
http://sync.nl/steeds-minder-zuurstof-in-d...
http://www.steljevraag.nl/viewquestion?que...

Ja in de sterren wordt zuurstof gevormd uit lichtere elementen. Sinds de Big Bang is er steeds zuurstof bijgekomen. Waterstof is nog steeds veruit het meest voorkomende element dus de productie zal nog heel lang de consumptie overtreffen.

Rekensommetje. Het oppervlak van de aarde is 4*pi*R^2, dat is ca 4*10^18 cm2. Op elke cm2 staat 1 kg lucht, ofwel 0,2 kg zuurstof Ruwweg bevat de atmosfeer dus 10^18 kg zuurstof. Een mens bestaat voor 2/3 uit zuurstof, zeg 60 kg. 7*10^9 mensen bevatten dus ca 4*10^10 kg zuurstof. Dat is ongeveer 1/50000000-ste van de zuurstof in de atmosfeer. Het aantal mensen doet er dus niet veel toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100