Waarom werken je longen niet onder water?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat je longen er niet voor bestemd zijn, (of welk ander menselijk orgaan dan ook) om zuurstof uit water te halen. Als je zuurstof inademt, komt er lucht in je longen, en via de longblaasjes wordt het zuurstof met het bloed uitgewisselt. Dus kort gezegd, we hebben geen enkel orgaan waarmee we zuurstof uit water kunnen halen. Wel als er zich luchtbellen (met zuurstof natuurlijk), in het water bevinden. Dan adem je wel als het ware zuurstof in. Ik hoop dat je het zo snapt, en voor meer vragen hierover of over iets anders, hoor ik het graag!

omdat je geen lucht krijgt of kan ademen

In hetwater. Dan zouden je longen dus vol; lopen met water en niet met zuurstof. Wij kunnen met onze longen dus geen zuurstof uit water halen. Onze longen kunnen alleen zuurstof opnemen.

Omdat we geen vissen zijn en daarom zuurstof nodig hebben. Co2 om heel precies te zijn.

je longen werken in principe wel onder water maar ze kunnen uit het water geen zuurstof halen waardoor je kan verdrinken. hier zijn ze gewoon niet op gebouwd (longen zijn geen kieuwen tenslotte) ;-) verdrinken is in feite niets meer dan sterven door een zuurstoftekort door contact met vloeistof. als men 'ademt' onder water zal er water in de bloedbaan komen ipv zuurstof. ---------------------------------------------------------------- Onderdompeling en verdrinkingWanneer het slachtoffer niet gered wordt zal de onderdompeling volgen, waarbij de adem wordt ingehouden (duikreflex). Uiteindelijk hapt een mens zelfs onder water reflexmatig naar adem, hierdoor lopen vaak de longen vol water (natte verdrinking). Het water in de longen wordt opgenomen in de bloedbaan, en het watervolume in het bloed neemt toe. De bloedcellen kunnen hier niet tegen en vallen uiteen waarbij het giftige kalium vrijkomt. Omdat het hart dat extra water op den duur niet meer kan rondpompen en door de kalium ontregeld raakt treedt er uiteindelijk een hartstilstand op. In ieder geval zullen de hersenen na verloop van tijd geen zuurstof meer aangeleverd krijgen, waardoor de (hersen)dood intreedt. Bij een droge verdrinking sluit het strotklepje de longen af, waardoor hooguit wat water in de maag terecht komt. De dood treedt ook hier uiteindelijk in door zuurstofgebrek.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdrinken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100