Blaffen dove honden ook?

Een kind wat doof is geboren zal nooit praten. Want hij kan het niet nabootsen wat niet dove mensen zeggen.
Geldt dat ook voor een dove hond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een doof geboren kind kan heus wel klanken produceren, maar leert het niet om te zetten in begrijpelijke taal. Zo kan een doof geboren hond zeker blaffen, net zo goed zelfs als horende honden. Ze zijn gevoelig voor trillingen en reageren op lichaamstaal/houding van andere dieren.

Bronnen:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/9998...

Ja doven honden blaffen ook. Vaak zelfs harder dan een horende hond. Eigenlijk is het net als bij mensen, hoe slechter het gehoor des te luider spreken zij.

??? dove kinderen kunnen wel degelijk (leren) praten, ook als ze nooit hebben kunnen horen, en nooit iemand heeft geleerd hoe ze moeten praten. of het verstaanbaar is dan is een 2e (maar het is te leren, dus vind het een vergelijking die niet helemaal opgaat als je het met een hond wil vergelijken) ;-) doven mensen kunnen ook lachen en huilen, ook als ze niet weten hoe het klinkt en niemand ze dit geleerd heeft. de vraag klopt m.i. is dus van geen kant. zelfde voor een dove hond. ze kunnen juiste enorm blaffen en janken, juist omdat ze zichzelf niet horen. en toch blaffen ze en kunnen ze janken (en HOE!) omdat ook deze manier van communicatie puur instinctief is, ook bij dove dieren dus.

Een dove hond heeft misschien een beschadiging aan zijn gehoorzintuig of aan zijn hersenen, waardoor geluidsgolven niet worden verwerkt tot geluid. Zo'n hond heeft echter wel de lichamelijke benodigdheden om zelf geluid te produceren. Gehoor en geluidsproductie zijn namelijk twee aparte "stelsels". Een hond die wel kan horen, blaft niet om de reden dat hij zijn geblaf dan zelf aan kan horen, maar om andere redenen. Deze redenen (gevaar, communicatie eventueel) heeft een dove hond ook nog steeds en het kan dus dat een dove hond nog steeds zal blaffen. Of een dove hond er ook 'op komt' om te blaffen, is een tweede.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100