Op welk moment weet het lichaam dat ik kan slapen?

Ik heb ooit geloof ik ergens gelezen dat de mens in slaap valt als hij nergens aan denkt. Is dit waar? Zo niet, wanneer val je in slaap?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je lichaam maakt een stofje, melatonine, aan waardoor je slaperig wordt. Dit wordt beïnvloed door licht, zoals zonlicht maar ook licht van beeldschermen (vandaar dat als je slecht slaapt er wordt aangeraden om niet voor een beeldscherm te zitten vlak voor het slapen. Melatonine is het hormoon dat zorgt dat je slaperig wordt en gedurende de nacht wordt het meeste melatonine geproduceerd. Verder heeft de mens een zogenaamde biologische klok die zorgt voor rust en actie op gezette tijden. Denk maar aan een jetleg die je krijgt door tegen je biologische klok in te gaan. Hoeveel je denkt heeft niets met slapen te maken.

Als het donker is, als je kan ontspannen (liggen)

Bij het inslapen spelen allerlei chemische stofjes in je hersenen en lichaam een rol, waaronder melatonine. Die regelen dat je lichaam in slaap valt.

het lichaam weet dat als je toegeeft aan je moeheid en als je je 'overgeeft' aan de slaap. als je uitgerust wakker word, heb je genoeg geslapen. welterusten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100