Worden 'vampieren' (vleermuis) tot de carnivoren gerekend?

Die eten toch geen vlees?
Of is bloed vlees?

Toegevoegd na 20 minuten:
http://www.gva.be/nieuws/buitenland/aid962861/vier-kinderen-dood-na-beet-door-vampiervleermuis.aspx

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vampiervleermuizen zijn carnivoren, aangezien ze zich voeden met dierlijke eiwitten. Je zou hem ook nog onder kunnen onderverdelen in de parasieten. Hij dood namelijk zijn prooi niet, maar neemt een klein beetje van zijn levenssap. (een parasiet hoeft niet beslist een carnivoor te zijn, denk maar aan dieren die aan de wortels van planten zuigen).

Tot voor kort werden de vleermuizen in twee onderordes ingedeeld: Megachiroptera (grote vleermuizen) en Microchiroptera (kleine vleermuizen). De eerste groep bestaat uit grotere soorten, die zich meestal op het zicht oriënteren en die vaak fruit eten; de vleerhonden behoren hiertoe. De tweede groep bestaat vrijwel alleen uit vleeseters

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vleermuizen

ik ben voor je op zoek gegaan, en heb het volgende gevonden; vampiervleermuizen zijn carnivoren met een gespecialiseerd dieet.

Bronnen:
encyclopedie der dieren.

Lijkt me een parasiet, net als een bloedzuiger of een bedwants. Vampiers eten alleen bloed en doden hun gastheer niet. De dood van de kinderen werd veroorzaakt door een vampier met hondsdolheid neem ik aan. In het Oosten van Zuid Amerika zijn vampieren een bedreiging, als je daar naar afgelegen gebieden gaat kun je een rabies inenting overwegen, anders heb je na een beet van een hond, een vampier of iets anders maar 24 uur om een gespecialiseerd ziekenhuis te bereiken. Er sterven trouwens miljoenen kinderen aan muggenbeten, vooral door malaria, maar ook gele koorts, dengue en andere. Vampiers en dolle honden zijn van een andere orde. In Zuid Amerika komen ook vervelende grote bedwantsen voor die "Chagas disease" overbrengen. Deze ziekte heeft Charles Darwin na de reis met de Beagle aan huis gekluisterd.

Een carnivoor hoeft niet perse een dier te zijn die bloed inneemt, het gaat erom dat het een ander dier opeet. Stel je hebt gras dat wordt opgegeten door een sprinkhaan, dan is de sprinkhaan een herbivoor. Zodra dee sprinkhaan wordt opgegeten door een kikker, dan is de kikker een carnivoor ondanks dat de sprinkhaan geen bloed bevat. (vanwege de tracheeën die een insect heeft, een ademhalingsorgaan zoals de longen en kieuwen, vindt er direct uitwisseling van stoffen ls zuurstof en koolstofdioxide plaatst waardoor een vervoer vloeistof en pomp, zoals bloed en het hart, niet nodig zijn). M.v.g.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100