Welk dier heeft het meest ingenieuze verdedigings mechanisme?

misschien een plaatje ervan?

Toegevoegd na 26 minuten:
mens en dier is niet hetzelfde voor mij en ik vraag uitsluitend om dieren in deze vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zonder enige twijfel de Brachinus explodens, in het Nederlands de "Grote bombardeerkever". (Nee, dit keer niet de geelgerande watertor) De kever heeft een ware explosiekamer in zijn achterlijf, waarin stoffen liggen opgeslagen (hydrochinonen). Als de kever geïrriteerd raakt, laat deze waterstofperoxide in de kamer vloeien en reageren de stoffen wat een serie plofjes tot gevolg heeft, waarbij chinonverbindingen ontstaan en ook gas vrijkomt. Het naar jodium-ruikende stinkende en corrosieve sekreet wordt door de gasvorming naar buiten gespoten, en heeft door de chemische reactie een temperatuur gekregen van rond de 100 graden celsius(!). Ook heeft de kever een soort 'spuitkop' aan zijn achterlijf om te richten, wat iedere mogelijke aanvaller, zoals een mier of andere kever, doet afschrikken.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Pib9qT-pccI

De mens.

Egel

Hoe kleiner 't dier, hoe sneller 't zich over 't algemeen vermenigvuldigt en hoe sneller 't zich kan aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dus ik zou zeggen: 't kleinste diertje dat je je kunt bedenken. Toegevoegd na 1 minuut: (Het 'verdedigingsmechanisme' (verdediging tegen uitroeiing) is dus 't aanpassingsvermogen van de diersoort.)

Mensen met hun kernwapens???

Dieren beschikken over verschillende middelen om zich te verdedigen. Vel dieren maken gebruik van een of andere camouflage, nemen een dreigende houding aan of laten dreigende geluiden horen. Sommige houden zich dood, anderen moeten het hebben van hun snelheid om aan de aanvaller te ontsnappen. Maar er zijn ook dieren die in het bezit zijn van heuse wapens zoals klauwen, horens, slagtanden, stekels (vb. egel). Voorbeelden: Als het stinkdier zich bedreigd voelt, dan spuit het met een vloeistof dat zo hard stinkt, dat het elke aanvaller afschrikt. De inktvis verdedigt zich door met inkt te spuiten, zodat de vijand hem niet meer kan zien. De brilslang brengt gif in het lichaam van de aanvaller door te bijten. Bijen en wespen steken met een angel om zich te verdedigen.

Bronnen:
http://kinderenwebhotel.be.previewmysite.c...

Ik kwam dit verhaal tegen op internet. Stinkdier houdt vliegtuig aan de grond Vlucht 915 van Miami naar Bogota is gisterochtend met twee uur vertraging vertrokken. Oorzaak van het oponthoud: een stinkdier in de bagageruimte van het toestel van American Airlines. Evacuatie Het diertje werd aangetroffen door het handlingpersoneel. Toen ze het wilden weghalen, verspreidde het zijn onwelriekende visitekaartje. De stank drong door tot in het hele vliegtuig. Alle passagiers werden geëvacueerd en het toestel moest grondig verlucht worden. Gevangen Aan het einde van de rit werd het stinkdier gevangen. Het is niet duidelijk hoe het in de bagageruimte is geraakt en wat er achteraf mee gebeurd is. (eb)

Bronnen:
www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/32...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100