Wat is een effectief middel om te voorkomen dat een marter 's nachts het motorblokcompartiment van de auto bezoekt om daar de kabels aan te vreten?

Er zijn veel adviezen te vinden, maar de meningen zijn steeds verdeeld. Ik zou graag ervaringen horen van personen die maatregelen hebben genomen die ook daadwerkelijk hebben geholpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn allerhande middeltjes, bijvoorbeeld op basis van geur (ammoniak of WC blokjes) die meestal niet heel effectief helpen. Een optie om te proberen zijn Marter-schrik/Marter vrij apparaten die een toon produceren en onder de auto worden gemonteerd. Sommige werken op de accu, andere op batterijen. Ook kan je de onderkant marterdicht laten maken. In Duitsland wordt dat wel gedaan. Je kunt je auto op een rooster parkeren, mits dat rooster dan voor een flink deel over de voorkant loopt, dus onder de motorkap. In bijgaand forum van trosradar staat ook de suggestie contact op te nemen met KAD (Kennis- en Adviescentrum voor Dierplagen) in Wageningen.

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...

Goh, dat is al een lange tijd geleden maar er was een special item bij de ZDF, zoiets een jaar geleden. Eén van de oplossingen was om kippegaas onder je auto te leggen. Dan "struikelen" marters. Je zou even in de "Mediathek"vande ZDF moeten rondneuzen, met steekwoorden als: marder, wagen. Ik denk bij MoMa (Morgen Magazin of Hallo Deutschland).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100