Als je melkpoeder aan yoghurt toevoegd wordt het dik. Hoe kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

De melksuiker en het eiwit daarin vormen een bindmiddel.

De aanwezige levende lactobacterien zetten het opgeloste melkpoeder OOK om in oa melkzuur en zo gaat de boel coaguleren (het wordt dikker.) Op zich wordtalles waar je veel melkpoeder in oplost, dikker. Melkpoeder is immers de droge stof (suikers, mineralen en eiwitten ) en het vet van melk. Als je dus weinig melkpoeder bij water doet krijg je geconcentreerde melk die op zich ook lobbig is. Bij yoghurt krijg je de omzetting van oa lactose in melkzuur, de pH daalt en de melk gaat schiften wat je waarneemt als het "dikker"worden van de yoghurt. Toegevoegd na 2 minuten: Laatste zin , tweede alinea, had moeten staan:" als je VEEL melkpoeder in WEINIG water oplost krijg je geconcentreerde melk"

Omdat je meer stoffen in dezelfde hoeveelheid vocht oplost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100