kan je een olielamp vullen met brandspiritus?

ik heb hier een glazenpot met een stoffen lont.
met welke vloeistof kan ik de glazen pot vullen?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, niet doen... Alleen olielampenvloeistof... Ga meteen naar de huisarts... Toegevoegd na 36 seconden: Maar je kunt hem wel vullen, uiteraard, maar dan niet aansteken hoor...

als je een bom wilt maken gaat dat zo aardig lukken niet doen!! spiritus is veel te vluchtig, neem lampolie of petrolium of desnoods diesel (stinkt wel) maar geen benzine, spiritus of andere zeer vluchtige brandstoffen. de verbrandingstemperatuur moet echt boven de 60 C liggen

Nee, daar wordt ie veel te heet van en de hele voorraad kan spontaan ontbranden en dat wil je niet met spiritus. Lampolie is makkelijk verkrijgbaar.

Alsjeblieft niet met spiritus vullen... want anders: Niet naar de huisarts, rij maar meteen door naar het brandwondencentrum in Beverwijk. En ook even de brandweer bellen.... gewone lampolie is wel goed, dan kan je gewoon thuis blijven en de brandweer ook.

Nooit doen! Je kan tegenwoordig lampenolie met een geurtje en/of kleurtje kopen. Staat nog leuk ook.

Doe maar gewoon lampenolie. Dan blijft het in ieder geval bij een mooi vlammetje. Niet meer niet minder.

Ik heb dat ook eens gedaan,maar het lontje ging niet eens branden.Hoezo een bom ?? Maar je moet dus gewoon lampolie gebruiken,met spiritus gaat het niet ,het lontje gaat niet branden of als hij wel brand kan het blijkbaar te heet worden.

Ligt eraan of je de olielamp ook wilt gebruiken. Je kunt de glazen pot vullen met welke vloeistof je maar wilt, ook met brandspiritus, maar hoogstwaarschijnlijk zal dan je hele huis ernaar gaan stinken, en aansteken (zeker van een glazen olielamp) is dan niet echt meer aan te raden. Wil je je olielampje gebruiken als olielamp, ga dan naar een rommelwinkel als Blokker, Action of Gamma en koop een flesje lampolie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100