Wat is dit voor rups, 1,5 cm lang, groen van onder en rood die een beetje lijkt op een koraal?

Hoop dat de foto wat kleiner wel lukt.

Toegevoegd na 6 minuten:
De rups is ongeveer 1,5 cm lang, groen van onder en rood met nemo(clownvis) vlekken boven. De witte vlekken zijn omringt met een zwart randje en uit het midden van de witte vlek komt weer een rood pluimpje dat lijkt op een koraal (weet even geen betere benaming)

Toegevoegd na 23 minuten:
De rups vandaag gevonden op een kamerplant die we nog niet zo lang hebben, plant is een palm soort.

Toegevoegd na 17 uur:
Gevonden dankzij de determinatie van vlindernet! Het is een Spiny Slug Catterpillar http://www.google.nl/search?tbm=isch&source=mog&hl=nl&gl=nl&client=safari&q=spiny%20slug%20caterpillar&sa=N&biw=320&bih=356#p=1

Leuk exotisch beestje dat voorkomt in alle kleuren vsn de regenboog afkomstig uit Amerika maar gezien mijn hooikoorts denk ik dat ik hem maar doe!
Bedankt iedereen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Vermoedelijk is het een Lonomia. Deze kleur heb ik kunnen vinden, maar wel een geel neefje en een roze nichtje. Ze zijn uit de familie van Saturniid motten uit Zuid-Amerika. Let op: ze zijn giftig! In het zuiden van Brazilië overlijden er elk jaar een paar mensen door. Zij komen dan met een arm tegen een boom waar meerdere van deze rupsen op zitten, en het gif van de haartjes veroorzaakt dan een ernstige aandoening die dodelijk af kan lopen. De Lonomia obliqua is de gevaarlijkste.

Bronnen:
http://www.inaturalist.org/taxa/Lonomia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100