Hoe lang blijft een dier leven wanneer het ritueel geslacht wordt?

Marianne Thieme heeft het telkens over vier minuten, maar dat lijkt mij vrij lang.

Weet jij het antwoord?

/2500

ongeveer 1.5 minuut. Maar dit maakt het lijden niet minder :(

Is heel snel gebeurd. Er wordt precies in de ader gesneden en bloedt snel dood. Het is niet toegestaan tijdens het ritueel slachten het dier te laten lijden volgens religie

De halsslagader wordt doorgesneden en het dier verliest vrijwel onmiddellijk het bewustzijn. Het bloed gutst eruit. Het dier lijdt minder dan eerst een schietmasker opgezet te krijgen, ook geen lekkere activiteit. Het vlees wordt bloedvrij en is dan beter houdbaar. Uiteindelijk komt dit gebruik voort uit hygienemaatregelen voor het zo lang mogelijk goed houden van vlees. En dan vooral uit warme streken waardit werd gepraktiseerd. Later is dit in de cultus (in de godsdienst en de cultuur tesamen)opgenomen. Persoonlijk heb ik geen enkel bezwaar tegen deze manier van slachten. Er gaan geen vrachtwagen vol koeien naar de slager. Volgens mij gaat de slager naar het dier.

In bijgaand artikel staat : Het bewustzijn bij runderen na alleen een halssnede houdt gemiddeld ongeveer 1,5 minuut aan en kan oplopen tot 4 minuten. Dus roept Thieme dat het 4 minuten is. En bij bedwelmd slachten? 'We bedoelen ermee dat een koe bijvoorbeeld een kogel of een pin door de kop krijgt. Dat gaat heel vaak mis, waardoor het dier nog meer pijn lijdt.' Lees het artikel in de bron met veel voor- en tegenargumenten.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws...

als ik kippen slacht gaat de kop er in klap af (eigen ritueel) en is het beest per direct dood, bewust zijn duurt volgens mij niet langer dan één seconde (slacht voor consumptie)

Het dier is vrijwel meteen zijn bewustzijn kwijt, als het goed gaat. Omdat het slachten (zowel regulair als ritueel) een routineklus is en er veel dieren op een dag geslacht moeten worden, streeft men ernaar om het zo snel en goedkoop mogelijk te doen. Hierin kan het misgaan, waarbij ze soms de ader niet goed doorsnijden en het dier langzaam leegbloedt. Er zijn genoeg filmpjes te vinden van dergelijke praktijken, waarbij de ader is doorgesneden en het dier op de kop gehangen wordt, waar het hevig spartelend leegbloedt. De grootste zonde van de vleesindustrie is de grootschaligheid. Als er minder dieren geslacht zouden worden, dan was er meer oog voor het welzijn van het dier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100