Hoe kun je een krokodil over mensen lopen en zeker weten dat hij niet bijt?

Emile Ratelband laat in zijn show een krokodil over een groep liggende mensen lopen. Zie einde van film: http://www.youtube.com/watch?v=G-BlIDK5MYk&feature=player_embedded
Ik neem aan dat hij dat alleen doet als hij zeker weet dat het dier niet aanvalt. Hoe kun je dat zeker weten? Een krokodil lijkt me niet echt betrouwbaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De truc is dat een krokodil koudbloedig is. Als je hem afkoelt is hij zeer sloom en niet agressief. Zo wordt ook de krokodillenshow in Thailand gedaan, het lijkt zorgzaamheid dat ze tijdens de show de krokodillen daar nat houden maar het koude water maakt de dieren zo weerloos dat ze alleen hun bek sluiten als je tegen de reflexplaatsen slaat met een stokje. Ik heb dit zorgvuldig kunnen bestuderen. Zou de krokodil een stukje warmer zijn, 30 graden of hoger, dan zijn het echt moordmachines die onwaarschijnlijk snel toeslaan Een krokodil is NIET te trainen en ze krijgen geen kalmeringsmiddel. Emile houdt zijn krokodil koel (<20 graden Celsius) waardoor ze nog wel wat kunnen lopen wat eigenlijk meer slaapwandelen is.

Een krokodil is wel een wild dier, maar blijkbaar heeft die man die krokodil zo getraind.

Net als met andere trucs / shows met gevaarlijke dieren, goed trainen en zorgen dat ze flink hebben gegeten voordat ze optreden, een vleesetend dier met een goed gevulde maag hapt niet zo snel.

Goed trainen en vantevoren goed te eten geven. Maar het blijven wilde dieren, dus onvoorspelbaar. Neem Siegfried en Roy. Waren de beste dompteurs. Betere waren er niet met wilde dieren . Toch ging het fout !

Van tevoren goed veel eten geven en eventueel nog een kalmeringsmiddel erin. Slecht!

Misschien moet je wat ammoniak over die personen sprayen. Voor alle zekerheid.

Ten eerste is dit dier natuurlijk erg goed gevoed, wat zijn innerimpuls om voedsel te grijpen al te niet doet. Daarnaast zal het dier onderkoeld zijn en zoals hierboven al vermeld is, dan vallen ze bijna nooit aan. Maar persoonlijk denk ik dat het ook aan de prikkels ligt, de prikkel voor een krokodil om toe te happen is namelijk een prooi die zich naar de krokodil buigt/beweegt. Je moet je voorstellen dat een krokodil van nature in het water ligt en dat de prooi lekker komt drinken. Als je dit nabootst en het dier heeft ook maar een klein beetje honger, dan zal de prikkel bijna niet te weerstaan zijn voor het dier, maar aangezien in het filmpje de prooi zich niet beweegt en zich al lager bevind dan het roofdier, zal hij deze prikkel bijna niet voelen. Een samenspel van deze dingen maakt het mogelijk dat dit dier deze truc uitvoert. Maar het blijft zeer gevaarlijk, ook uit angst kan een krokodil namelijk een mens flink toetakelen! hierboven is al vermeld dat je een krokodil iets kan leren, dit is niet waar, er zijn maar weinig reptielen waarbij dit kan en het houd dan ook al snel op bij de groene leguaan en verschillende varanen soorten. Wel zijn sommige krokodil/kaaimannen waarbij bewezen is dat ze zeker niet dom zijn! Zo zijn er kaaimannen die het voor elkaar kregen verzorgers het water in te lokken om ze vervolgens......echter overleefden de personen het tot nog toe altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100