Is er een gemiddelde leeftijd waarop je meer verliest aan geheugen dan dat je 'wint' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarom worden mensen vergeetachtig? Het geheugen is een complex en gevoelig systeem. Voordat een herinnering vastligt in het permanente geheugen, moet het eerst worden ingepakt en worden verstuurd naar het geheugencentrum, de hippocampus. Dat is een soort asiel voor recente herinneringen. Herinneringen die hier niet terechtkomen gaan verloren. Vanuit de hippocampus verhuist de herinnering binnen één of twee jaar naar het permanente geheugen. Dat zit verspreid door de hersenen. Herinneringen worden vastgelegd als een netwerk van associaties van geluiden, woorden, geuren, beelden, emoties en gevoelens. Vergeetachtigheid ontstaat doordat de geheugenopslag vanaf het 40ste levensjaar minder soepel werkt. Waar liggen die autosleutels ook alweer?

Bronnen:
http://gezondheid.plusonline.nl/vergeetach...

Volgens mij gaat je geheugen erop achteruit een paar jaar nadat de persoon (en persoon daar bedoel ik mee het ego) geboren wordt... Maar dat is dan een puur intuïtief antwoord... Voordat er taal is heb je wel een geheugen, maar dat is zonder denken, dus smaak en gehoor herinnert zich wel zaken en daar reageert het kind ook op... Maar nadat de kleine IK gaat zeggen, daar ligt het optimum en daarna blijft dat even zo... En paar jaar zou ik zeggen, dus bij 6 of 7 kan het al achteruit gaan...

Bronnen:
XiniX

Het is meer een kwestie van wat je niet gebruikt komt er niet bij. Dat is dan ook de reden dat er achteruitgang lijkt te bestaan maar als je ophoud bij te leren dan sta je eigenlijk stil en die grijze massa met je. Dus keep 'm coming.

Ja hoor, het moment waarop de jeugd comazuipen ontdekt. Gemiddeld ergens rond hun 16e

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100