Kunnen wij ruiken of onze partner van ons genetisch verschilt?

Dus hoe lekkerder de man ruikt volgens ons zelf hoe beter die bij ons past. Hoe weten we nou wat goed en slecht ruikt? Wij kunnen toch niet ruiken of iemand een genetische aanleg voor iets heeft wat wij zelf ook hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onzin, hoe lekkerder hij ruikt, hoe beter zn parfumsmaak!

Onderzoekers van de universiteit van Liverpool lieten honderd vrouwen die niet aan de pil waren ieder aan zes t-shirts ruiken van mannen die genetisch wel en die genetisch niet op hen leken. De vrouwen kozen veelal voor mannen met andere genen. Daarna gingen de vrouwen aan de pil en werd het onderzoek herhaald. De vrouwen neigden toen juist mannen te kiezen met hetzelfde DNA als zijzelf. De mens is geneigd te vallen op iemand met andere genen om diversiteit te behouden. Uiterlijk en uitstraling zijn belangrijk bij de eerste ontmoeting, maar lichaamsgeur bepaalt met wie een langdurige relatie wordt aangegaan. Genetische diversiteit is vooral in het immuunsysteem aanwezig, waar ook in combinatie met huidbacteriën de lichaamsgeur bepaald wordt. Mannen die aftershave of geurtjes gebruiken maken mogelijk 'een fout' , want vrouwen kunnen hierdoor minder snel opgewonden raken. Toegevoegd na 11 minuten: In de tweede link een artikel van de bekende psycholoog Piet vroon over het reukzintuig.

Bronnen:
http://www.kennislink.nl/publicaties/antic...
http://www.wierook.nl/spreekbeurt_t9.php

Als de geur je aantrekt dan past het. Ruikt het niet goed dan kan het zelfs tot directe afstoting leiden. Zo heeft de natuur het geregeld. Heeft niets met weten te maken, eerder met dierlijke instincten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100