Welke paddenstoel kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij lijkt erg op de Amethistzwam. Maar ben niet zo een paddenstoelen expert dus weet het niet zeker. Heb het alleen in een boekje opgezocht.

Bronnen:
http://www.amanita.fotovidi.nl/popup.php?pID=3

misschien is het een paarse schijnridderzwam? het handig als je je vraag stelt bij wetenschap > biologie. :) Toegevoegd na 2 minuten: sorry, paarse schijnridderzwam lijkt er toch niet echt op. vraag maar bij biologie, biologen hebben hier meer verstand van dan natuur en scheikundigen.

Onderstaande zwam lijkt er verdacht veel op. Dat zou volgens de 1e link de rodekoolzwam zijn. En volgens de 2e link is de echte naam Amethistzwam of Laccaria amethystea en familie van de fopzwammen. http://www.50plusser.nl/?signinlayer=n&page=vandaag&p=foto&photo_id=115940&Paarse-paddestoel http://andredonkernatuur.blogspot.com/2011/09/rodekool-zwam-een-echte-fop-zwam.html Ik dacht eerst even dat ik beduveld werd, met dat gezwam over rodekool- en fopzwammen, maar als 2 verschillende sites het erover hebben, zal er wel wat van waar zijn. Ik weet er niets van. Google geeft op rodekoolzwammen ook heel veel hits. Allemaal donkerrode/paarse paddestoelen, die vreemd genoeg weer allemaal verschillend van vorm zijn. Zal wel een heel uitgebreide familie zijn. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100