welke spin is dit.?

dit is de onderzijde,door het glas van het raam gefotografeerd.zijn de twee uitsteeksels vooraan ogen op steeltje`s?de hele spin is ong.20 mm.lang.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het voorste paar poten is duidelijk langer, dus dat schaart deze spin onder de renspinnen. Toegevoegd na 31 minuten: de uitsteeksetjes vooraan zouden zgn palpen kunnen zijn. de mannetjes hebben orgaantjes aan het uiteinde van de palpen, die bij de paring worden gebruikt.

Bronnen:
http://www.gardensafari.net/dutch/tuinspinnen.htm

Lijkt me een standaard huisspin of een wolfsspin.

Hetbis idd een ren of krabspin, welke van de 536 soorten weet ik niet. Hier nog een interessant stukje over de pedipalpen. De pedipalpen, meestal afgekort tot palpen, enkelvoud palp, zijn de tastorganen van spinachtigen. Bij mannetjesspinnen zijn het bovendien de paringsorganen. Voor araneologen zijn de palpen van het mannetje bovendien een belangrijk determinatiekenmerk, in vele gevallen nodig om de spin binnen het genus (geslacht) op naam te kunnen brengen. Bij vrouwtjes wordt hiervoor naar de epigyne gekeken. De palpen zijn gelede, wel wat op een poot gelijkende organen met 6 segmenten, genaamd (van het lichaam naar het uiteinde): coxa, trochanter, femur, patella, tibia en tarsus. De eindleden van mannelijke spinnenpalpen zijn complex van structuur en hebben een uitgebreide eigen anatomische nomenclatuur. Aan de palpen kan ook een leek gemakkelijk het geslacht van een willekeurige (volwassen) spin vaststellen. Is het laatste palp segment niet verdikt dan gaat het om een vrouwtje. Is er een duidelijke knopvormige verdikking dan is het een mannetje. Bij onvolwassen exemplaren is bij de mannetjes het laatste palpsegment wel meestal al dikker dan bij vrouwtje

Bronnen:
wikipedia.org

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100