Kunnen planten groeien als ze in de ruimte zijn?

Als ze gewichtsloos zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

waar geen water is is geen leven, waar geen leven is groerit ook niks Toegevoegd na 41 seconden: groeit moest het zijn :-)

Ze groeien zeker, alleen wel anders dan met zwaartekracht. Normaal is de groeirichting regengesteld aan de zwaartekracht. Zonder zwaartekracht groeien ze dus een willekeurige kant op.

Daar las ik toevallig laatst iets over in de quest! Dat kan! Er is natuurlijk wel zuurstof voor nodig, en omdat planten tegen de zwaartekracht ingroeien en je dat in de ruimte niet hebt, groeit de plant alle kanten op. Maar dit kun je beperken door de plant te belichten vanaf een plek, want een plant groeit ook naar het licht toe!

Makkelijk: nee Er is geen water, Geen koolstofdioxide(voor fotosynthese) En minder zwaartekracht kan ook nooit goed uitpakken, net als bij mensen (botontkalking)

Er is zelfs een heel onderzoek naar gedaan, zie ook de link Ze hebben speciale bakken gebruikt omdat anders bijv de aarde alle kanten op zou gaan. In eerste instantie groeien ze allen kanten op maar het lijkt erop dat de plant zich aanpast aan de omstandigheden en in een stabielere richting begint te groeien. Dit komt doordat ze andere bronnen dan de zwaartekracht gaan gebruiken om zich te oriënteren: de bladeren gebruiken het licht als een referentie, terwijl de wortels zich strekken naar het water.

Bronnen:
http://esamultimedia.esa.int/docs/isseduki...

ja, het kan groeien in de ruimte :D door zwaartekracht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100