Stel een man gaat op een dag vreemd met 2 vrouwen, ze raken allebei zwanger en de babys worden allebei op de zelfde dag geboren is het dan een 2ling?

Want ze hebben wel dezelfde vader!

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, want ze moeten van dezelfde ouders komen, dus ze moeten ook dezelfde moeder hebben.

Nee natuurlijk niet. Ze zijn dan halfbroer en/of halfzusje. Een tweeling is gelijkertijd in dezelfde baarmoeder gegroeid.

Een tweeling wordt uit 1 eicel geboren, uit een buik. Deze man heeft dan 2 verschillende eicellen bevrucht, dus geen tweeling natuurlijk.

De term meerling verwijst naar meer dan één individu in dezelfde baarmoeder gedurende de zwangerschap. Meestal worden de leden van een meerling geboren op dezelfde dag. Je heb zo en zo een 1 eiige en een 2 of meereiige tweeling 1 eiige tweelingen zijn identiek en 2 of meeereiige kunnen totaal verschillend het kunnen jongens en meisjes zijn. Toegevoegd na 1 minuut: het zal je vader maar zijn overal kinderen maken ze moesten er een knoop in leggen

Ze koene uit verschillende (baar)moeders en kunnen dus nimmer een tweeling genoemd worden. technisch gesproken zou een vrouw op een dag twee minnaars kunnen hebben en dan zwanger worden. Het is echter zo dat zaadcellen van verschillende mannen elkaar aanvallen, het is zelfs zo dat de penis zo gebouwd is dat zaad van een ander daardoor zoveel mogelijk verwijderd wordt. De kans dat een vrouw met twee minnaars op een dag zwanger wordt zou dus wel eens kleiner kunnen zijn! Zou ze dan een tweeeiige tweeling krijgen dan denk ik dat-omdat ze verschillende ouders hebben- niet echt een tweeling genoemd kunnen worden.

Nee, tweelingen komen uit dezelfde "buik" van de moeder, het is dus gewoon toeval. Maar het zijn volgens mij wel een soort familie van elkaar. Ze hebben in ieder geval hetzelfde bloed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100