Natuurlijke vijanden dolfijnen?

Hebben dolfijnen natuurlijke vijanden en zoja, wie, of welke diersoorten zijn dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Stukje COPYPASTE: De grootste vijand van de dolfijn is de mens. Dat komt omdat de mensen allemaal troep in het water gooien. Als de mens aan het vissen is, raakt de dolfijn vaak verstrikt in de netten van de vissers. Ook wordt een dolfijn door de mens gevangen om als aas te dienen voor de haaienjacht. De belangrijkste natuurlijke vijanden van dolfijnen en bruinvissen zijn de wat grotere haaiensoorten, walvissen en in sommige gebieden ook de orka. Een beetje raar, want de orka is zelf ook een dolfijnensoort! Ook hebben sommige dolfijnen en bruinvissen last van problemen in hun omgeving, zoals vervuiling, verstoring, geluidsoverlast en in sommige gebieden voedseltekort.

Bronnen:
http://www.10434.08jn.thinkquest.nl/Vijand...

Bij mijn weten orka's en misschien haaien, maar orka's zeker. Toegevoegd na 9 minuten: Ja de orka, sommige haaiensoorten, ook zelfs walvissen, maar niet te vergeten de mens: Bij het vissen raken vissen dolfijnen verstrikt in de netten, Japanners eten ook dolfijnenvlees, schepen beschadigen met sonar het gehoor van de dolfijn.

Bronnen:
http://users.telenet.be/dolfijnemie/vijanden.htm

Vijanden van de dolfijn zijn haaien en soms orka's. En niet te vergeten de mens, dit door het zwerfafval wat in de zee beland.

simpel: de Mens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100