Wat zijn de implicaties op ons beeld van evolutie als er bacterien blijken te zijn die arsenicum ipv fosfor gebruiken in hun DNA?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Nasa zal daar wel iets op antwoorden vandaag. Los daarvan heb ik me ook 'een beeld' proberen te maken van eventueel buitenaardse (intelligente) wezen)...en bedacht erbij dat wij in onze biologie het altijd hebben rond dierlijk leven of planten. Met de klassieke DNA , die in alles gelijken op ons. Zou het niet kunnen dat 'eventueel' buitenlands leven een totaal andere evolutie kennen....ander soort DNA , andere bouwstoffen , andere voedingstoffen ? Er absoluut niet uitzien als surrogaat mensjes in allerlei kleuren , met twee ogen en vingers ° Ik zie nog eerder iets kwal-achtig op de Aarde neerdalen. En waarom zou arsenicum niet kunnen? Voor de rest kijk ik met spanning naar e bevindingen van Nasa.

ons standaard model zal wel gaan veranderen in de leer boeken. maar de evolutie zal waarschijnlijk niet veel afwijken. dat er arsenicum als bouwsteen kan worden gebruikt vergroot alleen maar de kans op dat er leven elders buiten de aarde kan plaats vinden, dit is een positieve uitkomst voor de ontwikkeling van leven. dit laat zien dat er dus geen standaard eis gesteld kan worden op de basis DNA van leven zo als wij die kennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100