Wat is het intelligentste dier dat je in Nederland als huisdier mag en kunt houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt misschien raar, maar een varken is erg intelligent...

Een hond, lijkt me. Ratten zijn ook slim, maar ze overtreffen de hond niet.

Papegaaien zijn zeer intelligent maar ook moeilijk te houden. Ik zou me toch wel zeer goed laten voorlichten voor je aan een papegaai begint want in goede gezondheid worden ze zeer oud en ze gedijen het beste als ze een geschikt maatje hebben gevonden en dat is bij papegaaien geen sinecure. Ga eens kijken bij een opvangcentrum als Veldhoven en laat je goed voorlichten.

Een chimpansee is het slimste. Dat mag niet. Een dolfijn staat op 2, dat is lastig. Kies dan maar voor een hond, want dat is de meest slimste huisdier. Een Border Collie, is daarvan weer de slimste.

De kat natuurlijk...

Bronnen:
http://www.somaby.com/iq_test_theorie.htm

Dan zou er eerst een eenduidig antwoord moeten zijn op de vraag welk dier het intelligentste is. Dat is er helaas niet. Dolfijnen en apen worden vaak intelligent genoemd maar dat zijn niet echt huisdieren. Een hond kan gebruikt worden als blindegeleide hond, als speurhond bij rampen, als politiehond etc, aardig intelligent. Een papagaai kan veel verschillende woorden leren. Een duif kan bijna altijd de weg naar huis vinden. Verschillende dingen die allemaal intelligent zijn.

Een slang misschien

De hond, met name de Border Collie is de slimste van allemaal. Deze hond moet een doel hebben in zijn leven. In zowel de agility, gehoorzaamheid als drijf wedstrijden zijn de Border Collies vaak de uitblinkers. Enne... neem dan vooral een teefje, die zijn het àllerslimste.

Bronnen:
http://www.alletop10lijstjes.nl/10-slimste...
http://www.faqt.nl/tag/intelligentie/

De hond, en de poedel staat daarmee op nummer 1. Dat werd gezegd op animal planet, dogs 101. :) Toegevoegd na 54 seconden: Oh en mocht je een dier willen aanschaffen, lees dit dan eventjes :) http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78444-geen-dieren-bij-dierenwinkel-kopen.html Toegevoegd na 3 minuten: En dit als je een volwassen hond wilt kopen: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/79151-een-volwassen-hond-kopen.html

De schotse herdershond alias de collie, makkelijk te houden en vaardigheden aan te leren ,trouw en een vriendelijk karakter. Toegevoegd na 46 seconden: Kan het weten want heb er zelf 3 gehad.

Een herdershond! Ik heb een Duitse herdershond en een kanarievogel. Allebei even intelligent. De vogel is 2x weggevlogen toen hij buiten op het gras stond. Deurtje van de kooi was niet goed gesloten. Herdershond had gezien dat ie wegvloog, blafte hem ahw weer terug. Vogeltje zat in een hele hoge boom, zag mij aankomen met de bus waarin ik het vogelzaad bewaar, hij zag die bus, en vloog naar beneden... zijn kooi in.

Zoals reeds vermeld is een border collie de slimste hond ( en een van de slimste huisdieren) ook (dwerg) poedels scoren goed qua intelligentie. Bekijk maar even de link hieronder , mocht je een hond willen dan zie je hieronder de 10 slimste hondenrassen.

Bronnen:
http://www.alletop10lijstjes.nl/10-slimste...

Papegaaien zijn het meest intelligent, vooral de grotere soorten, zij hebben de intelligentie van een kind van 5 jaar. http://www.youtube.com/watch?v=c4gTR4tkvcM&feature=related hier een voorbeeldje van Alex de beroemde grijze roodstaart warmee de intelligentie van deze dieren werd onderzocht. Trouwens op zich is het niet moeilijk er een te houden hoor, ik heb er jaren een gehad en die had het ontzettend naar zijn zin bij me. Wegens allergie heb ik hem helaas weg moeten doen.

Intelligentie is een algemeen begrip uit de psychologie dat een mentale eigenschap beschrijft met veel verschillende functies; zoals de mogelijkheid overeenkomsten en verschillen op te merken in waarnemingen, zich in de ruimte te oriënteren, te redeneren, plannen te maken, problemen te doorgronden en op te lossen, in abstracties te denken, ideeën en taal te begrijpen en te produceren, informatie op te slaan in het geheugen en daar weer uit op te halen, te leren van ervaringen. of een dier iets hiervan kan is op te maken uit proefjes. Een lager dier als een regenworm kan je d.m.v. een stroomstoot leren dat hij alleen naar recht of links gaat. Maar hij kan dus niet veel volgens het begrip intelligentie. een hoger dier kan vaak al een stuk meer. Papagaaien zijn tot veel meer in staat dan wormen. Maar het een fabeltje dat ze intelligent zijn omdat ze onze taal begrijpen. Een nog veel hoger dier is de aap. Deze kan je heel veel trucjes laten doen waaruit blijkt dat ze meer aspecten bevatten van het begrip Intelligentie. maar een aap is geen standaard huisdier. daarom kan je als huisdier denken aan bijvoorbeeld een hond of kat. deze twee dieren zou je kunnen vergelijken door allerlei proefjes, waaruit blijk hoever ze op elk onderdeel van intelligentie gevorderd zijn. Mijn veronderstelling is dan dat de hond meer kan, en dan specifiek bepaalde rassen zoals herdershonden. maar dat blijft voor ieder op deze site een vraag totdat iemand heel veel proefjes uit gaat voeren.

Bronnen:
http://les.canisius.nl/web/vakken/anw/anw%...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100