Is er een evolutionaire oorsprong van orale sex?

Orale sex is prettig , maar heeft geen praktisch doel volgens mij (wat betreft verwekken nageslacht of iets dergelijks ) . Maar is er toch een evolutie ( of andere) oorsprong of voordeel aan orale sex ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Orale sex komt bij apen voor, dus daar zou een evolutionaire link te vinden kunnen zijn. Niet alleen bij primaten overigens. Etholoog Frans v/d Waal beschrijft dit in zijn bonobo onderzoeken. Aanschouwelijk onderwijs: http://www.toxicjunction.com/get.asp?i=V1584 http://www.youtube.com/watch?v=DNLv4-p4Eiw

Toch wel. Hoe meer de vrouw opgewonden is hoe groter de kans op een bevruchting. Net als bij dolfijnen is sex bij ons een sociale aangelegenheid (weliswaar tussen 2 mensen). Het sterkt onze band met elkaar.

een goede warming up zorgt toch ook voor goede prestatie`s?

Geilheid heeft alles met evolutie te maken, en orale sex is daar weer een gevolg van. De mens is veel geiler dan dat ze sex kan hebben. Om de man tijdens de zwangerschap bij zich te houden pasten vrouwen orale sex toe. Vrouwen die niets van orale sex moesten hebben, verloren tijdens de zwangerschap eerder de bescherming van de man en waren zodoende minder succesvol in voortplanten. Orale sex bij vrouwen is een bindmiddel voor de man, een vrouw heeft meer tijd nodig om opgewonden te worden, orale sex is een manier om makkelijker bij haar binnen te komen.

Het feit dat het prettig is geeft het een doel. Zie het als paringsritueel in de aanloop naar bevruchting en klaar is kees. Zo is er nog veel meer minder intiem gedrag tot uiteindelijk leidt tot voortplanting. Ik denk niet dat directe bevruchting na kennismaking evolutionair gezien succesvol gedrag is.

Weet je wel zeker,dat orale sex voor beide partijen prettig is? Ik ben al aardig op leeftijd,maar kan niet zo ver teruggaan om te weten! Het is dus gokken!

Nee, de eveloutietheorie geeft niets met 'doel' of 'nuttig' te maken, maar uitsluiten of het het voortbestaan van de soort bevordert en voordelen biedt t.o.v. de andere soorten. (Survival of the fittest is een beetje misleidende beschrijving en niet door Darwin bedacht). De voorwaarden voor natural selection zijn: 1. de soort moet kopieen maken van zichzelf 2. het kopieren is niet 100 % perfect 3. de fouten ad 2 verhogen de kansen van de kopieen om te overleven en om zich weer te kopieren. Orale sex lekker vinden is geen kwestie van genen en het verhoogt ook de overleving niet . Dus Orale sex heeft niets te maken met evolutie.

Seks is bij de mens niet meer zo zeer een manier van voortplanten als wel een manier om intiem samen bezig te zijn, elkaar te plezieren en elkaar beter te leren kennen. Zoenen en strelen heeft ook niet als rechtstreeks doel het verwekken van nageslacht. Wel verhogen al deze handelingen de drang om nog intiemer te gaan en uiteindelijk tot de daad te komen. De daad heeft echter in de westerse maatschappij vrijwel niets meer met voortplanting te maken. Men wil in het algemeen niet zwanger worden en gebruikt daar voorzorgsmaatregelen voor. Wil men wel zwanger worden dan kan dat ook kunstmatig en is de daad dus niet meer nodig. Ik denk dat je alle seksuele handelingen die niet rechtstreeks tot bevruchting leiden moet zien als een sociaal gebeuren, soms met 2 soms met meerderen (ja dat gebeurt ook steeds vaker). Evolutionair heeft het dus meer te maken met een band opbouwen dan met verwekken van nageslacht.

God was heel slim toen hij sex 'uit vond'. Hij heeft ervoor gezorgd dat we er 'verslaafd' aan (kunnen) raken om zo zeker ervan te zijn dat er voorplanting blijft bestaan !

De oorsprong van orale sex ligt vermoedelijk bij het schoonlikken na een vrijpartij in de prehistorie en had dus een andere functie dan alleen maar prettig,namelijk sde geur wegnemen van de vrijpartij zodat je niet opgemerkt werd door roofdieren of andere stammen die je naar het leven stonden,evenals kinderen werden schoongelikt na de geboorte,(ook om de ademhaling op gang te brengen.)zoals nu nog steeds gebeurt bij de meeste zoogdieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100