Hoeveel frames per seconden kan een menselijk brein verwerken?

Als zaken bijvoorbeeld heel snel gaan, zien we ze simpelweg niet. Is de snelheid van de ogen en de verwerking van de beelden te vergelijken met videobeelden en dus uit te drukken in frames/seconde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Straaljagerpiloten kunnen uit moeielijke tests ene vliegtuig onderscheiden als het hun wordt voorgehouden slechts 1/220 van een seconde. Dus in elk geval boven de 200fps :). Toegevoegd na 13 seconden: Een onderzoekje bijgevoegd:

Bronnen:
http://www.100fps.com/how_many_frames_can_...

Deze vraag is niet te beantwoorden. Het oog kan afzonderlijke frames niet meer waarnemen als ze sneller wisselen dan 12-15 beeldjes per seconde. Maar jij vraagt naar 'verwerken'. Als ze allemaal een andere bladzijde bevatten uit een boek van Shakespeare dan zou ik zeggen een paar uur per frame.

Veel mensen staan niet stil bij het feit dat het menselijk oog maar een aantal beelden per seconden kan waarnemen. Er is geen ‘limiet’ vastgesteld bij onderzoeken. Maar men gebruikt vaak 60 FPS als de grens. Alles boven de 60 FPS wordt ook vaak door monitors genegeerd, omdat het menselijk oog geen verschil gaat merken. Dus zo'n 60 frames per seconde.

Bronnen:
http://www.minatica.be/threads/63771-Frame...

Verwerken en zien zijn 2. Het blijkt dat je in staat bent onbewust dingen op te pikken die zo snel gaan dat je ze niet 'bewust' ziet. Beroemt voorbeeld is de reclame van 1 frame. Dit is een Amerikaans onderzoek geweest dus op 60Fps. Men verwacht dat dit ook bij hogere frequenties mogelijk is. Het is ook nog zo dat het buitenste deel van je blikveld (waar we geen kleur waarnemen) veel gevoeliger is voor snellere veranderingen. Trage (oude) televisies zie je in je ooghoeken knipperen terwijl je als je er recht naartoe kijkt, het beeld constant lijkt. Toegevoegd na 2 minuten: Het onderzoek bij straaljagerpiloten is niet helemaal 'eerlijk'.Je ogen gloeien als het ware na. Ze spreken over een donkere kamer met een lichtplaatje. We kunnen ook lichtflitsen zien die milliseconden duren (bliksem). Gecombineerd met het feit dat de lucht ook nagloeit, zien we deze soms seconden lang.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100