Overleeft een dik persoon langer zonder water dan een dun persoon?

Het is redelijk logisch dat een dik persoon zonder eten langer overleefd dan een dun persoon aangezien de dikke persoon meer vet reserves heeft.

Maar hoe zit het nou zonder water?
In vetcellen zit weliswaar ook water, maar kan dit 'gebruikt' worden tijdens langdurig (max 3-4 dagen) niet drinken?

Oftewel:
Stel dat je een dikke en een dunne mens in een ruimte zou zetten met precies dezelfde omstandigheden en ze zouden niet kunnen drinken.
Het enige verschil tussen de 2 is het vetgewicht.
Welke van de twee mensen zal eerder doodgaan door nier-/hartfalen, de persoon met meer of met minder vet? Of gaan ze tegelijk dood?

Weet jij het antwoord?

/2500

De dood treedt in door een verstoring van de mineralenbalans wanneer men niet drinkt. de "vette" persoon heeft weliswaar meer vet maar in dat vet zit veel vocht. Helaas is het verdampingoppervlak groter en zal de dikke medemens sneller vocht verliezen. Omdat de omstandigheden bepalend zijn voor het wel of geen voordeel hebben van het dik zijn (of juist niet) bepalen deze omstandigheden in belangrijke mate de uitslag. Bij kou zal de dikkere mens het langer zonder vocht uithouden en bij warmte mogelijk de dunnere wat ook weer afhangt van de luchtvochtigheid. Ik denk toch echt dat de omstandigheden de beslissing zal bepalen. Dus is het feit of een mens dik is of niet , niet de bepalende factor op zich, volgens mij.

Ik denk dat ze allebei tegelijk zullen overlijden. De dikke zal inderdaad zoals de anderen al zeiden eerder het vocht verliezen (door meer zweten), maar deze kan ook meer verliezen want hij had sowieso meer vocht bij de start dan de dunne. Dat komt juist doordat hij meer vetcellen heeft dan de dunne en dus meer water heeft opgeslagen. De dunne kan dus maar minder vocht verliezen voor hij bezwijkt en doet dat ook. Beide lichamen reageren anders op de omstandigheden juist om het te sparen tot het maximum, wat drie dagen (zonder drinken) is! Voor iedereen. Het is niet voor niks dat die drie dagen zijn opgesteld. Toegevoegd na 4 minuten: Ps. het enige verschil zoals je zegt "is het vetgewicht" is dus niet zomaar een gewicht maar vetcellen. Vet moet opgeslagen worden in cellen en een dik persoon heeft dus meer cellen, meer cellen is meer water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100