Hoe word je apenverzorger?

Ik zie op animal planet het programma monkey life en monkey business, waarin getraumatiseerde apen geresocialiseerd worden. Verzorger Jeremy werkt al sinds 1974 met apen, en Mike al sinds 1960. Maar hoe word je nou apenverzorger? Op internet vind ik niets, alleen bij Diergaarde Blijdorp staat een stukje dat je MBO Dierverzorging moet hebben, dat is een 4-jarige opleiding.

Maarrrr... ik ben 46 dus heeft het weinig zin om nog 4 jaar naar school te gaan voor een algemene opleiding lijkt mij... weten jullie een andere manier? Het enige dat ik verder nog op internet tegenkwam is primatologie maar dat is een universitaire studie.

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat het heel moeilijk wordt, zelfs al zou je de opleiding doen. er is natuurlijk maar voor een heel klein clubje werk als apenverzorger. als je in de buurt van stichting aap of de apenheul woont, zou je eens kunnen informeren of je daar als vrijwilligster kan komen werken? is het zo dat je echt alleen specifiek met apen wil werken? als vrijwilligster op de dierenambu kom je namelijk ook veel in contact met "wilde" dieren. is een beetje afhankelijk van waar je woont, maar ik krijg bijvoorbeeld te maken met vossen, vleermuizen, reeen en damherten, wezels enz.

Bij Stichting Aap kunnen ze altijd vrijwilligers gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100