Wat zijn dat voor beestjes, die je in oude boeken tegenkomt? En waar komen ze vandaan?

Ik trek wel eens een oud boek uit de kast en zie er wel eens van die kleine beestje in lopen. In nieuwe boeken komt dit niet voor.
Zijn dit luizen, mijten, motten, of anders?
En waar komen ze eigenlijk vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaat boekenluis (=stofluis). hieronder een linkje naar wat info over het beestje: http://www.plaagdierbestrijding.nl/boekenluis.html Ik denk dat het dat wel is. Luchten wil nog wel eens helpen, regelmatig de boeken uitslaan en eventueel een vochtvreter plaatsen.

Dat zijn papiervisjes. Het enige wat je kunt doen is de boeken opbergen in hermetisch afgesloten dozen. Niet echt een goede oplossing dus.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Papiervisje

Ook wel beter bekend als zilvervisjes.

Ook wel bekend als boeknwurmen. De schrik van iedere bibliotheek of boeknverzamelaar.

jak, die slanke grijze viezerikken die verpulveren als je ze dood slaat. praat me er maar niet van. zilvervisjes of papiervisjes, ik weet niet welke het is of dat ze allebei gewoon onder een naam vallen, maar ze zitten vaak in donkere ruimte`s en het liefst nog iets vochtig. (vooral nieuwbouwhuizen, of huizen vlakbij het water). je kun vanalles proberen: laurierbladeren versprijden in je huis, vochtvreters, veel stofzuigen maar bij mij helpt er niet veel met vochtig weer. ik heb het opgegeven, maar nog steeds niet helemaal geaccepteerd dus ik check `s avonds altijd mijn bed voor ik er in ga liggen.. stel je voor. Toegevoegd na 4 minuten: ze houden van het donker en ook papier, dus in de nacht komen ze met z`n alle stoer te voorschijn. op zolder en in de kelder voelen ze zich ook geweldig thuis dus, bij mij zitten ze dan ook nog vaak bij het toilet en in de badkamer, tussen het oud papier, en ze houden van kartonnen dozen. ik zou willen dat ik er maar perongeluk eens een in een boek tegen zou komen, helaas zie ik er genoeg op een dag. mocht je ze willen verdelgen door proffesionals, dan komen ze via je buren weer terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100