Welke vogel fluit zo voorjaarsachtig in mijn tuin?

Hij is er weer: de vogel die voor mij het voorjaar aankondigt!

's Ochtends rond 06:15 begint hij te fluiten. Hij wekt mij heerlijk zachtjes en vrolijk. De lente is in aantocht! Mijn favoriete seizoen staat voor de deur!

De vogel fluit zo mooi dat ik er, nog half slapend, heerlijk naar lig te luisteren. Soms kom ik te laat op mijn werk doordat ik te lang van zijn gezang lig te genieten...

Maar: welke vogel is dit?

Beschrijving:
--  Hij fluit. Geen "piep piep", maar echt fluiten.
--  Hij klinkt helderder, "doordringender", dan de gewone kleine zangvogeltjes.
--  Hij valt vooral op door zijn enorme toonhoogtebereik. Hij wisselt hoge en lage tonen af in zijn riedel.
--  Elke riedel klinkt anders.
--  Een riedel duurt drie tot vijf seconden.
--  Zodra het echt licht is, houdt hij op.

Als iemand niet alleen de naam, maar ook een link naar een geluidsopname kan geven, kan ik direct horen of dit de vogel is die ik bedoel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je omschrijving klinkt als een merel. Toegevoegd na 2 minuten: Alleen de merels die ik ken, zingen mooier dan deze opname.

Ik gok op de merel. Die hoor en zie ik 's ochtends ook vaak. Erg gezellig. http://nl.wikipedia.org/wiki/Merel#Geluid

Nou de riedel van een merel is vaak wat langer, bij mij in de tuin zingt nu elke ochtend een koolmees. Die is al helemaal op de versiertoer.

Nadat ik laatst zo maar wist,dat een getoonde vogel een kramsvogel was,ben ik mezelf als expert(buiten mededinging) gaan beschouwen. Het lijkt mij een gieteling,die geloof ik ook wel merel of lijster wordt genoemd. Maarals je zegt dat ie er mee op houdt als het licht is,heb ik weer mijn twijfels.

Ik denk toch ook dat het de merel is. Wat mij betreft de kampioen van de rurale zangers. Prachtig. Toen ik van Drenthe naar Brabant verhuisde kwam ik er achter dat de merels regionaal herkenbare beginriedels hebben.

De vinken zijn ook behoorlijk aktief aan het worden. Trouwens de mussen ook, net als de meeste andere vogeltjes.

Een hele vervelende, die m'n schoonheidsslaapje elke keer weer verstoord.

Ik denk dat het de vrolijk fluitende merel is.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=2zxFxjNfohc...

Het zou inderdaad de merel kunnen zijn, zoals hierboven veelvuldig genoemd, maar het kan ook zomaar een roodborstje zijn. Roodborstjes kunnen echt ontzettend mooi fluiten. Luister maar: http://www.groei.nl/uploads/media/roodborst_5f1287.mp3

De aller, echt allereerste in het nog niet eens begonnen voorjaar is ongetwijfeld de merel. Meestal op de punt van een dak, kijkt hij over zijn terratorium en door te fluiten geeft hij aan dat deze plek/tuin al bezet is. Al heel vroeg in de ochtend, voordat het licht is, begint het fluiten al, zodat al die ventjes in de buurt weten dat het zijn plek is, als het later in het voorjaar zachter wordt zal hij ook fluiten vlak voor donker en altijd vanaf de zelfde plek.

ik denk ook dat het een merel is.

Volgens mij is dat de Wiri wiri vogel. Een Vogel die komt uit Spokanie en in het voorjaar altijd in Nederland blijft hangen.Hij vliegt namelijk vanuit Amerika naar Spokanie en blijft daar altijd even hangen. Hij maakt exact dat geluid dat jij aangeeft.

Is vast een merel. Hij was bij ons ook in de tuin, een paar dagen geleden, om het voorjaar aan te kondigen!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100