wat zijn cardiovasculaire aandoeningen ?

liever in niet te moeilijke taal

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cardio staat voor Hart (Grieks) Vasculair staat voor bloedvaten Cardiovasculaire aandoeningen zijn alle problemen die je kunt krijgen aan je hart of je bloedvaten en worden ook wel hart en vaatziekten genoemd. - Hartritmestoornissen - Een lekkende hartklep - Vernauwing van de bloedvaten (vet of kalk) - een beroerte (Komt door problemen met de aders in je hersenen) - Een Tia (is een kort bloedtekort in de hersenen, een soort lichte vorm van een beroerte) Hieronder een link met een iets moeilijkere omschrijving, maar toch nog redelijk eenvoudig.

Bronnen:
https://www.patient1.nl/mijn-zorgdossier/e...

Het is een aandoening aan het hart of aan de bloedvaten. Het is dus nogal uitgebreid, er zijn veel verschillende soorten aandoening dus die zijn hier niet allemaal uit te leggen. Misschien heb je wat aan de site die ik als bron heb neergezet.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/171

Cardio : hart Vasculair: bloedvaten Hart en bloedvaten. Aandoeningen: Vernauwde vaten. Hartfalen.

Aandoening aan de kransslagader.....

Cardiovasculaire aandoeningen zijn eigenlijk alle aandoeningen die te maken hebben met hart en vaten. Dus naast hartfalen, hartinfarct/aanval, ook hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, verkalking van de aderen, vorming van stolsels, etc etc. Het is een alomvattend begrip. Artsen spreken vaak over cardiovasculair risicomanagement: dit houdt dus in dat er aandacht wordt besteed aan de diverse factoren die de aandoeningen kunnen veroorzaken: stoppen met roken, lichaamsbeweging, cholesterol verlagen, bloeddruk verlagen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100