Wat is dit voor kwal?

In Wales troffen we deze kwal aan. Ik was blij dat ik hem niet tijdens het zwemmen in zee, maar tijdens een strandwandeling (reeds overleden) ben tegengekomen.
De kwal ligt naast een bergschoen maat 39.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is dit de zogenaamde bloemkoolkwal (Rhizostoma pulmo) Het grappige van deze kwal is dat hij geen tentakels heeft dus in tegenstelling tot veel kwallen niet iriterend is. Mooi beest trouwens :-)

De zeepaddenstoel (Rhizostoma octopus) is een bolle kwal, die tot 50 cm in doorsnede kan uitgroeien. Ze zijn meestal lichtblauw. De kwal in zwemhouding lijkt op een paddestoel. Onder de koepel is er een steel. Kenmerkend zijn de acht lobben (mondarmen), die vanaf de mondopening naar beneden hangen. Randtentakels ontbreken. Zeepaddenstoelen prikken niet. Ze komen zeer algemeen voor in de Noordzee, en spoelen, vooral in het najaar, vaak massaal aan op het strand. Zeepaddenstoelen leven van plankton.

Waarschijnlijk zijn het de zelfde blauwe kwallen die hier langs de kust ook vaak gevonden worden, ze zijn totaal ongevaarlijk en doen niets. Dat in tegenstelling tot veel andere soorten, die meestal veel kleiner zijn tot heel klein. Sommige zijn zelfs dodelijk en komen gelukkig hier niet voor. De exacte naam weet ik niet , ook weet ik niet of er ook soorten zijn die er op lijken. Als dat zo is wordt het wel heel moeilijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100