Waarom zijn (mond)lippen rood?

Niet hoe het komt (door dunne huidlaag dacht ik?) maar waarom.... Aantrekkingskracht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het rood van de vrouwenlippen wordt door mannen (on-)bewust geassocieerd met haar schaamlippen. Al bij de oude Egyptenaren gebruikten vrouwen rode kleurstoffen voor op hun lippen en als rouge. De lippen spelen altijd al een cruciale rol in de menselijke aantrekkingskracht. Vrouwen die lippenstift gebruiken, zijn sexier dan degenen die dat niet doen. Al eeuwenlang maken vrouwen hun lippen rood om mannen te lokken.”

Bronnen:
http://relatie.blog.nl/aantrekkingskracht-...

Je huid is een beschermlaag tegen ziektekiemen en andere schadelijke stoffen die je lichaam binnen willen dringen. Van binnenuit beschermt je huid ook. Bijvoorbeeld als je het warm hebt. Via je zenuwen, vanuit je hersenen, krijgen de spieren in je huid een seintje om in actie te komen. Je spieren verwijderen dan de bloedvaten in de huid, waar door er meer bloed door kan stromen. Daardoor krijg je een rode kleur als je het warm hebt. De kleur van je huid wordt voor een groot deel bepaald door pigment. In de bovenste laag van je huid zit melanine, dat is een bruine kleurstof. Als je in de zon zit wordt er door je lichaam meer pigment aangemaakt en wordt je bruin. Je lippen zijn bedekt met een hele dunne huid. Die huid heet het lippenrood. Het lippenrood bevat geen pigment, je lippen zijn dus eigenlijk doorzichtig. De rode kleur van je lippen komt door de bloedvaten die door je lippen lopen. Je tong is roze omdat er smaakpapillen op je tong zitten. Smaakpapillen zijn roze, dus vandaar dat je tong ook roze is.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/h...

Omdat er heel veel bloed in je lippen zit en je huid daar heel dun is. Waarom lippen zo rood moeten zijn is mij niet bekend, misschien om extra gevoeligheid te creëren voor wat men eet, harde, hete en scherpe dingen zijn gevaarlijk om te eten.

Je lippen zijn gevoelig door dunne huid, dan kunnen de zenuwen beter functioneren, en als de huid dun is dan kan je de bloed in je bloedvaten zien...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100