Wat eten kikkers

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kikkervisje eet in het begin vooral algen en dode plantaardige en dierlijke delen, die in het water zweven. Als de metamorfose begonnen is eet het ook kleine diertjes zoals watervlooien, eenoogkreeftjes en muggelarven. Een volwassen kikker is een vleeseter. Het is een fantastisch roofdier dat alles eet wat beweegt en wat niet te groot is om in te slikken. Hij eet allerlei verschillende soorten insecten, krekels, spinnen en slakken.

Bronnen:
http://www.kikkersite.nl/eten.php

Kikkers eten insecten, spinnen en slakken. Een kikker zit lang te wachten voordat er iets lekkers voorbij vliegt, of kruipt. Maar ze zijn erg handig om hun prooi te vangen. Voor in de bek zit een lange tong die tong kleeft een beetje. De kikker kan zijn tong naar buiten klappen, en dan zit er een beestje in. Tanden heeft de kikker niet. Hij heeft wel hele kleine tandjes maar die zijn alleen maar voor de prooi vast te houden. http://mediatheek.thinkquest.nl/~jra064/kikkers.htm

de kikkers die je in Nederland kan vinden eten oa insecten, wormen, maar er zijn natuurlijk heel veel soorten kikkers. niet allemaal zijn ze zo kieskeurig met hun menu. er bestaan kikkers die slangen, vissen, muizen, ratten, vogels, salamanders en andere kikkers eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100