Waaraan dankt de sluipwesp zijn naam ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze doen het beide. Er zijn meerdere soorten. Zie toegevoegde link met een verhaal hierover. Toegevoegd op 27-06-2009 23:41:58 Er is een hele fotosessie toegevoegd over "het bewaken en bespringen door het vrouwtje van de rups die als broedkamer dient".

Na uitgebreid bronnenonderzoek ben ik tot de volgende verrassende conclusie gekomen: De sluipwesp heet een sluipwesp, omdat ie sluipt. Het vrouwtje van de sluipwesp sluipt naar de eitjes van andere insecten. Daar legt ze haar eigen eitjes bij. Uit eitjes van vliegen komen maden. De maden van de sluipwesp eten de maden van de andere vliegensoort op.

Oja antwoordman, wist je ook dat deze sluipwespen veel in kassen gebruikt worden? Dat is omdat het natuurvriendelijk is want de nare beestjes worden zo gedood door de sluipwesp. En de sluipwesp beschadigt de planten niet. Toegevoegd op 27-06-2009 12:42:06 O ja en antwoordman jouw antwoord klopt niet helemaal de sluipwesp legt niet bij de eieren maar in de larve daarom gaan de larve dood en heeft de jonge sluipwesp voedsel omdat hij die van binnen opeet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100