Hoe kan een vleesetende plant beweging waarnemen en dichtklappen?

Hoe kan dat? Het heeft geen armen of benen, desnoods sprieten om te voelen, hoe weten ze dan dat er iets is? Dat wat wij het 6e zintuig noemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de bloem van de plant zitten kleine voelsprieten hierdoor voelt de plant het voer en klapt dicht.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vleesetende_plant

een venus vliegenval heeft per blad een haartje of zes om bewegingen waar te nemen. deze haartjes reageren niet na iedere bewegibg, dat zou te veel energie kosten, maar pas nadat ze een keer of drie beroerd zijn.

De venusvliegenvanger, een bekende vleesetende plantensoort communiceert met elektrische signalen. Op het vangblad zitten 6 tasthaartjes. "Als je zo'n haartje aanraakt wordt het celmembraan van de cellen rond de tasthaartjes electronisch geladen", vertelt John van der Werf van Carnivora, de Nederlandse club voor liefhebbers van vleesetende planten. Het blad staat een paar seconden op scherp. Als een prooi binnen die tijd opnieuw een tasthaartje aanraakt, neemt de lading toe en ontstaat een elektrisch signaal. Dat is het startsein voor een ultrasnelle groeireactie in het blad. De cellen, vooral die aan de buitenkant van het blad zuigen razendsnel water op, waardoor ze groter en zwaarder worden. Gevolg: het blad klapt dicht. Bron: Quest Scheurkalender van afgelopen donderdag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100