Hoe bewijs ik dat de treeman niet bestaat?

Zie youtube filmpje over de treeman uit Indonesie. Mijn leerlingen kan ik er niet van overtuigen dat deze zogenaamde huidziekte niet bestaat!!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De ziekte HPV bestaat wel degelijk. HPV staat voor human papillomavirus en dat is een vrij veel voorkomend virus dat bekend staat als de veroorzaker van wratten en kanker. Het probleem van Dede Kosawa is dat hij een zeldzame fout heeft in zijn genen, die zijn immuunsysteem ondermijnt, waardoor zijn lichaam niet tegen de wratten is opgewassen. Daardoor kon het virus de huidcellen overweldigen en boomachtige uitgroeiingen aan zijn handen en voeten veroorzaken. De kans op die aandoening is slechts één op een miljoen. Toegevoegd na 10 minuten: Hoe kan een persbureau een foto maken van iemand die niet zou bestaan?

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Uit bronnen op internet maak ik op dat de Treeman echt bestaat. Hij is onder andere onderzocht en behandeld door Dr. Anthony Gaspari van de Universiteit van Maryland. Waarom zou je dan twijfelen aan het bestaan van de Treeman en je leerlingen willen overtuigen van het niet bestaan van deze man/ patient?

Dat kan je niet bewijzen. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1569156/Tree-man-who-grew-roots-may-be-cured.html Lijkt me dat niet zij, maar jij overtuigd moet worden. Over het algemeen is the telegraph redelijk betrouwbaar qua nieuws.. Op wikipedia vond ik dit: http://en.wikipedia.org/wiki/Epidermodysplasia_verruciformis

Hierover heb ik nog niet eens zo lang geleden een documentaire op tv gezien. Deze man en zijn ziekte bestaan wel degelijk. Niet dat er daadwerkelijk boomtakken uit hem groeien. Het had te maken met een ziekte die zorgde voor extreme verhoorning van de opperhuid. Toegevoegd na 3 minuten: Ik vind ook Discovery documentaires over deze man. Discovery zou echt geen verzonnen verhaaltjes uitzenden. Sterker nog een ontmaskering is meestal een nog succesvoller verhaal. Dus ik denk dat hier de leerkracht ipv de leerlingen overtuigd moet worden...

Bestaat dus echt, moet niet iedereen zijn bronnen nakijken? zowel leraar als leerling? Niet dat wikipedia waterdicht is maar ik vond meerdere bronnen ivm dede the treeman... Toegevoegd na 1 minuut: Was bezig met andere dingen, zie nu dat de vraag al beantwoord is.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Epidermodyspl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100