Zijn kwartels werkelijk doof?

En hoe hebben ze dat vastgesteld?
Kwamen ze niet als je ze riep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kwartels zijn niet doof. Het spreekwoord 'zo doof als een kwartel' is waarschijnlijk ontstaan door het typische gedrag van grondvogels. Zij blijven bij gevaar zo lang mogelijk weggedoken op de grond om op het allerlaatste moment pas 'als een raket' weg te vliegen. Toegevoegd na 4 minuten: Doordat de kwartel tot de dieren behoort die, wanneer ze angstig worden, stil op de grond ineengedoken blijven zitten zonder zich te verroeren, en men een geweer vlak bij hen kan afschieten zonder dat ze opvliegen, is het niet onmogelijk dat men ze voor doof heeft gehouden.

Bronnen:
http://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01...
http://www.dfkp.nl/kwartels.html

Kwartels zijn niet doof. Het spreekwoord ‘zo doof als een kwartel’ is waarschijnlijk ontstaan door het typische gedrag van grondvogels. Zij blijven bij gevaar zo lang mogelijk weggedoken op de grond om op het allerlaatste moment pas ‘als een raket’ weg te vliegen en even verder weer neer te strijken.

Kwartels zijn helemaal niet doof. Het spreekwoord komt van het feit dat een kwartel bij gevaar/onverwachte geluiden niet wegrent maar zich tegen de grond drukt en stil blijft liggen.

Behoudens, dat kwartels met stomheid geslagen zijn: Nee...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100