Welke succesvolle voorspellingen zijn er gedaan met behulp van de evolutietheorie?

Een recent voorbeeld is bijvoorbeeld de vondst van het fossiel van Tiktaalik, een fossiel dat de voorspelde eigenschappen had voor een overgangsfossiel tussen een volledig aquatisch bestaan en een bestaan deels op het vasteland. Bovendien werd deze gevonden in aardlagen van de vooraf voorspelde leeftijd op een vooraf voorspelde locatie.

Welke voorbeelden van succesvolle voorspellingen zijn er nog meer te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Darwin vermoedde dat wij afstammen van wezens die zelf Vitamine C zouden kunnen aanmaken , zoals katten en honden. Maar door evolutie zou die eigenschap verdwenen zijn. En was de mens genoodzaakt Vitaminen C in de vorm van fruit ... tot zich te nemen. Onlangs heeft men dat Gen in het DNA van de mens gevonden. Andere voorspellingen in onderstaande link.

Bronnen:
http://chem.tufts.edu/answersinscience/evo...

De evolutietheorie is geen voorspellende theorie. Het is een theorie waarmee je dingen kan verklaren. Namelijk waarom mensen/dieren zijn zoals ze nu zijn & in meer of mindere mate waar ze vandaan komen. Het enige wat je ermee kan 'voorspellen' is dat er een oplossing gaat komen voor de problemen die de mens nog heeft. Maar wat die oplossing is, of hoe die eruit ziet, weet je niet.

Sinds kort is er nog een prachtig voorbeeld van een uitgekomen evolutionaire voorspelling bijgekomen: een gevederde theropode dinosauriër ouder dan Archaeopteryx: http://evolutie.blog.com/2009/09/28/weer-een-evolutionaire-voorspelling-die-uitkomt/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100