Kun je een vogelhuisje voor in de tuin, in de kleuren (Bijv. geel, roze, rood, bont..) schilderen die je wilt of kan dat vogels afschrikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan prima hoor, vogels wennen snel, als ze maar te eten krijgen, dan komen ze wel.

Ja hoor, dat kan. Als je het rood schildert, associeert een vogel dat met rode besjes (ooit ergens gelezen), dus wat let je.

Nee, op enkele soorten na zijn de meeste vogels niet erg gecharmeerd van kastjes in lichte kleuren. Dat er soms toch vogels in een lichtgekleurd nestkastje broeden kan betekenen dat er in de directe omgeving geen goed (donkergekleurd) alternatief voor handen is. Felle kleuren als rood en oranje zullen de meeste vogels mijden omdat ze dat associëren met gevaar.

Bronnen:
http://vroegevogels.vara.nl/Forum.35.0.htm...

Bij de intratuin verkopen ze er momenteel zelfs één in van die knalkleuren, erg leuk maar peperduur. Dit is natuurlijk geen garantie dat de vogels het ook waarderen maar ja.......

Je kunt ze rustig schilderen in allerlei kleuren maar daar doe je de vogels geen plezier mee. Normaal nestelen ze het liefste in bomen en/of struiken, het liefst zo onopvallend mogelijk in de beschutte kleuren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100