Wat zou er gebeuren als je een persoon tot zijn middel in het ijs stopt en de bovenste helft van het lichaam goed warm zou houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij zal toch onderkoeld raken. Het warm houden kan nooit op tegen het ijs waarin hij zit. Het lichaam zal toch langzaam afkoelen, met alle gevolgen van dien.

Ik denk dat de persoon boos zal worden en de actie proberen te voorkomen. maar eh... succes!

Als die persoon toevallig Wim Hofs is, dan zou hij als het ijs weggehaald wordt gewoon zijn plek verlaten en zich aankleden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Wim_Hof In andere gevallen lijkt onderkoeling (en plaatselijke bevriezingen) me toch wel heel erg op de loer te liggen

ik denk dat die persoon een hartaanval zou krijgen. het koude ijs doet de aderen koud maken en de warmte juist warm, dus dat "botst"lijkt mij en zodoende aan hartaanval of stilstand.

Ik ga er vanuit dat je met warm houden bedoelt dat je geen warmte toevoert uit een externe bron. Als dat het geval is, raakt deze persoon onderkoeld. Door de circulatie verspreid de kou zich door het lichaam. De kleding geeft namelijk geen warmte af, maar vertraagt het afkoelen een beetje. Heb je wel een externe warmtebron dan is het best lang vol te houden. Het is niet aangenaam, maar ook niet extreem gevaarlijk.

Hangt af van de temperatuur van het ijs. Als het smeltend ijs is van 0 gr C dan houdt die persoon het wel een tijdje vol. Bij kouder ijs wordt de situatie toch wel penibel en zal hij op een gegeven moment de geest geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100