kan bij een gesteriliseerde man nog geslachtshormonen geproduceerd worden?

Toegevoegd na 2 minuten:
Zoja waar word dat dan geproduceerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het mannelijke geslachtshormoon heet testosteron en dit wordt in de teelballen gemaakt en aan het bloed afgegeven. Bij het doorknippen of dichtbinden van de zaadleiders bij de sterilisatie blijft de functie van de teelballen intact. Er worden zowel hormonen geproduceerd en aan het bloed afgegeven als zaadcellen. De zaadcellen kunnen echter niet door de zaadleider en worden afgebroken. Bij castratie worden de teelballen verwijderd en daarmee vermindert de testosteronproductie drastisch. testosteron wordt ook nog in de bijnieren gemaakt, dus ook bij vrouwen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Geslachtshormoon
http://nl.wikipedia.org/wiki/Testosteron

ja hoor, er veranderd niets aan de hormoonproductie. het enige wat gebeurt, is dat de zaadleider wordt afgebonden. Toegevoegd na 10 minuten: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geslachtshormoon

Bij sterilisatie worden alleen de zaadleiders onderbroken, de zaadballen blijven intact en met de hormonen verandert er dus niets.

Gesteriliseerd is heel iets anders dan gecastreerd. Zoals bij honden, katten, paarden en varkens. De mannen blijven mannen, en alles blijft werken.

Het is net als wanneer jij de tuinslang dichkinkt. Je kunt de kraan nog wel opendraaien, maar er komt niks meer uit. Het ligt natuurlijkiets gecompliceerder, je zou kunnen zeggen dat er achter die knik nog een T stuk zit, waardoor vanuit de andere kant er nog wel doorstroming is.

Alles blijft nog prima werken . Ik zeg maar altijd : de trein loopt nog wel maar er komt geen volk meer uit .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100