Is het uberhaupt mogelijk dat een vis verdrinkt?

Sommige zegen van niet, terwijl andere zegge dat het wel kan vandaar..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

eigenlijk verdrinkt een vis op het droge klinkt gek, maar goed daar krijgen ze geen zuurstof meer. Dat noemen ze ook verdrinken. Hieronder een link waar precies dezelfde vraag is gesteld: Er zijn verschillende manieren waarop een vis kan verdrinken: -Het water waarin de vis zwemt bevat te weinig zuurstof; -De vis heeft een ziekte aan zijn kieuwen (zoals kieuwwormen) waardoor hij zuurstoftekort krijgt en stikt; -De vis wordt uit het water gehaald, waardoor hij niet meer langs zijn kieuwen kan ademen en "verdrinken".

Bronnen:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?s...

Kan me voorstellen dat als een vis in het water zit. En er zou iets tussen zn kieuwen komen. Waardoor het voor de vis niet mogelijk is om zuurstof uit het water te halen. Nou is het technisch gezien niet verdrinken omdat het niet met water is. Maar je zou het kunnen zien als verstikking onder water, wat eigenlijk overeenkomt met verdrinken. Dus het is wel degelijk mogelijk.

Er zijn vissen die longen hebben en geregeld boven moeten komen om te ademen (walvissen, dolfijnen). Die kunnen dus wel degelijk verdrinken (dat gebeurt bijvoorbeeld als die dieren in visnetten verstrikt raken).

Vissen hebben stromend water door hun kieuwen nodig. Sommige haaien als de menshaai kan als ie stil ligt in het water niet genoeg zuurstof opnemen. Dit zou je als verdrinken kunnen beschouwen.

Een vis in een aquarium kan wel degelijk verdrinken, indien er te weinig zuurstof in het water zit.

Bij te weinig zuurstofrijk water zal een vis verdrinken. Net als bij een mens; als we te weinig zuurstof hebben, stikken we, in water zouden wij verdrinken.

Volgens mijn grote vriend Van Dale is verdrinken: "in het water omkomen" Mijns inziens is dat voor een vis heel goed mogelijk.

Wanneer je verdrinking ziet als stikken in het water, dan kan een vis verdrinken. Sterker; de kans is zeer groot dat de gebakken vis die je op de markt koopt op die manier aan z'n eind is gekomen. De meeste vissen die met een sleepnet gevangen worden, zijn al dood voordat het net naar boven wordt gehaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100