Waarom hebben jongens meer vitale capaciteit dan meisjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je hiermee feitelijk vraagt waarom mannen grotere longen hebben dan vrouwen, denk ik ook dat dit een erfenis uit onze evolutie is. met grotere longen kun je beter een "krachts explosie" doen, dus klimmen, jagen, vechten (alle de zaken die vroeger 'dagelijkse kost" waren en die in korte tijd heel veel zuurstof vragen). als je op een wat minder hoog tempo een duurproef moet doen, zijn die kleinere longen blijkbaar niet zo'n probleem want daar lijken (getrainde) vrouwen niet voor mannen onder te doen (soms zelfs in tegendeel) maar op gebied van snel en krachtig winnen getrainde mannen het altijd van getrainde vrouwen

Omdat ze grotere longen hebben. Dat mannen grotere longen hebben, is in de evolutie bepaald.

En wat versta je onder 'vitale capaciteit'? Zijn jongens levenslustiger of energieker; bedoel je dat? Ik denk niet dat jongens meer van dit soort capaciteiten hebben. Het enige verschil tussen jongens en meisjes in de leeftijd van 10-16 is dat jongens langer kind blijven en dus langer blijven spelen, ravotten, stoeien etc. dan meisjes, die vaak wat eerder volwassen worden en wat rustiger zijn. Hun energie gaat (eerder dan bij jongens) meer in de ontwikkeling van sociale contacten en relaties zitten. Maar dat wil niet zeggen dat ze minder vitaal zijn o.i.d. Nooit meisjes (fanatiek) zien sporten of dansen?

Vermoedelijk omdat door de miljoenen jaren dat de mensen geëvolueerd zijn, waarin de vrouwen zich ophielden met de kinderen, en de mannen met de jacht, de man zich meer ontwikkelt heeft om fysieke prestaties zoals lopen, klimmen, springen, ... te leveren dan de vrouw die haar kracht in de vrucht in haar buik investeerde en in het voeden en koesteren van de opgroeiende kinderen.

Bronnen:
geschiedenis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100