Waarom lijkt mijn kat mijn vrouw te willen opeten (zie toelichting)?

De manier waarop mijn kat mijn vrouw in de vingers bijt (laatst zelfs toen ze sliep) doet vermoeden dat hij haar daadwerkelijk als voedsel ziet.

- Kan dat inderdaad kloppen?
- Kan huidskleur of geur of iets dergelijks er nog iets mee te maken hebben? Mij laat hij namelijk met rust.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik kan met stelligheid zeggen dat een kat een mens nooit als voedsel ziet. waarom je kat dit gedrag vertoont valt met deze, zeer summiere, info niet te zeggen. ik gok op pure speelsheid. katten hebben vaak een duidelijke voorkeur voor een van de mensen met wie ze samenwonen. alweer een gok, maar het zou maar zo kunnen dat de kat in het bijzonder op je vrouw is gesteld.

het zou kunnen dat de geur bij de kat aantrekkelijk werkt .. of vind je kat dat je vrouw om op te vreten is.. of misschien moet je kijken of jullie kat wel een kat is...;-))

Mijn kat valt mij regelmatig zomaar aan en dan bedoel ik dus echt "aanvallen", hij is dan echt wild en bijt enorm hard..de andere gezinsleden doet hij (bijna) niets.. Ik heb daar hier al een vraag over gesteld. zie link.. misschien heb je ook nog wat aan die andere link... Toegevoegd na 2 minuten: http://www.goeievraag.nl/vraag/valt-kat-alleen.76194

Bronnen:
http://kattengedrag.forumup.nl/post-3158-k...

Zegt je vrouw vaak 'piep!' of zo? Dan zou de kat kunnen denken dat het een vogeltje of een muis is.

Bronnen:
eigen idee

Als jouw vrouw het meest voor de kat zorgt, de kattenbak verschoont, eten geeft, aanhaalt, kan het zijn dat de kat zich het meest tot haar aangetrokken voelt. Maar aangezien katten ondoorgrondelijke, eigenzinnige wezens zijn, zal het waarschijnlijk bij gissen blijven. Mijn kat (vr.) voelt zich bijzonder aangetrokken tot mannen, ook vreemde heren ontkomen niet aan haar liefdesbetuigingen. vrouwen daarentegen ziet ze nauwelijks. Dus: katten blijven vreemde, maar heerlijke wezentjes. (overigens ben ik als vrouw/verzorger een uitzondering voor haar, mij ziet ze waarschijnlijk als personeel).

Misschien heeft ie honger

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100