waarom is de maan zo kaal en grijs?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de maan geen atmosfeer heeft zoals wij die kennen, geen zuurstof en geen water, hierdoor kan er dus niks groeien en blijft alles grijs en grauw. De maan heeft maar een hele lage massa en bijbehorende geringe zwaartekracht waardoor zelfs een atmosfeer niet vastgehouden kan worden. Wel heeft onderzoek aangetoond dat er een behoorlijke hoeveelheid zuurstof opgeslagen zit in de rotsen, als er een manier gevonden wordt om dit te winnen is er op termijn misschien wel genoeg om leven mogelijk te maken.

Omdat de maan nooit voor leven is toegerust,en deze dient als een 'licht in de nacht'! Ook heeft ze een 'bewogen verleden achter de rug'! http://knack.rnews.be/nl/actualiteit/nieuws/wetenschap/maan-heeft-bewogen-verleden/article-1194819472010.htm#

Onze Maan lijkt kaal en grijs, maar is interessanter dan ze lijkt. Vergeleken met de Aarde lijken de meeste planeten kaal , soms met andere kleuren. En de gasbollen waarvan je alleen wolken ziet. We zien kraters , stof en rotsen omdat in tegenstelling tot de Aarde , door het ontbreken van een dampkring ...alles zowat onaangeroerd gebleven is. Interessanter is wat daaronder zit : vermoedelijk ijs (water) , vulkanen en een vermoeden dat de Maan binnenin heel sterk op de Aarde lijkt ,met dat verschil dat de kern is afgekoeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100