Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Nee, de waarneembare grens ligt ergens net onder Scandinavie en net onder Canada en bij de zuidpool ligt de grens bij het puntje van Zuid Amerika. Dus daarbuiten kun je ISS niet zien dus ook niet op de polen.

Zie plaatje bijna op het midden
https://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2000/ast01dec_1/
(Lees meer...)
7 jaar geleden
koraal19
7 jaar geleden
betrouwbaar bron en duidelijk antwoord, dank je wel
Bordensteker
7 jaar geleden
Inderdaad een prima antwoord: + Onderaan die pagina van NASA staan ook links om de plaats waar het ISS zich op dat moment bevindt te weten te komen. En een link om de berekende zichtbare ISS-passages voor de lokatie van de lezer opgelijst te zien. Zulke informatie is elders ook in het Nederlands beschikbaar.
Voor de huidige plaats van het ISS: http://www.heavens-above.com/orbit.aspx?satid=25544&lat=52.0907&lng=5.1214&loc=Utrecht&alt=13&tz=CET En voor de zichtbare overkomsten boven uw lokatie: http://www.heavens-above.com/PassSummary.aspx?satid=25544&lat=52.0907&lng=5.1214&loc=Utrecht&alt=13&tz=CET
In dit voorbeeld is Utrecht als lokatie ingegeven, maar dat is rechtsboven gemakkelijk aan te passen (de site werkt met een zeer uitgebreide lijst van steden en dorpen). Een lijst met zichtbare ISS-passages (voor 10 strategisch gekozen plaatsen) staat ook op een subpagina van een helemaal nederlandstalige website: http://hemel.waarnemen.com/iss/

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding