Wat is de hoogst zwevende sonde/ sateliet?

En hoeveel km? Ik bedoel dus geen sondes zoals de voyagers maar die een soort gelijke afstand met de aarde heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is niets dat ons weerhoudt om satellieten in een hogere baan te brengen dan de geostationaire banen (35.700 km). Alleen wordt dat zelden gedaan omdat het duur is en geen voordeel oplevert. De geostationaire banen zijn handig omdat de satellieten dan steeds hetzelfde gebied van de aarde kunnen blijven observeren, of vanuit zo'n gebied zichtbaar zijn. Maar voor sterrenkundige ruimteschepen zijn er nog mogelijkheden een stuk hoger dan de maan. Dit zijn de Lagrangepunten, die op ca. 1,5 miljoen km hoogte staan in de richting van de zon en juist daartegenover. In L1 bevindt zich de SOHO satelliet voor zonne-observatie, en in L2 de WMAP, de Herschel-Planck en de Gaia.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lagrangepunt

Satellieten in een hoge baan bewegen op een hoogte van 35 786 km of hoger boven het aardoppervlak.

Bronnen:
http://www.spaceoffice.nl/nl/Satelliettoep...

Ik denk dat het de Satelliet 'Vela' is/was die in 'high earth orbit' om aarde op een hoogte van ~35.700 Km vliegt. Echt hoger dan dat is niet mogelijk zonder in de baan rond aarde te blijven.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vela_(satellite)

Ik weet nog of-ie nu nog bestaat, en ik ben ook vergeten wat zijn naam ook alweer was, maar een jaar of twaalf geleden was er een satelliet in een ellipsvormige baan om de aarde met als hoogste punt net over de 100.000 km en als laagste punt rond de 5000 km. De satelliet voltooide één omwenteling in ongeveer 3 dagen. Hij ging zo diep de ruimte in om bepaalde metingen te kunnen verrichten en bij een kleinere afstand werden dan de meetgegevens doorgestuurd naar de Aarde. Je kon 'm prima volgen via een kaartje van de Nasa (samen met nog wat andere satellieten). Jammer dat ik de naam niet meer weet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100