Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is de naam van een rode ster, zichtbaar rond 23u in het zuidoosten?

Zoals de vraag beschrijft. Ik zag deze ster in het zuid oosten rond 23u, redelijk laag aan de horizon. Ik vroeg me af welke ster/planeet dit kan zijn.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
3.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Dat zal geen ster maar een planeet geweest zijn.
De planeet Mars, om precies te zijn.
(Lees meer...)
Ozewiezewozewiezewallakristallix
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja, zie ook topic hier op http://www.goeievraag.be/vraag/wetenschap/ruimtevaart-sterrenkunde/planeet-blote-oog.195414. Ik raad de gratis software Stellarium aan (http://www.stellarium.org/) waarmee je op elk moment van de dag de sterren kunt bekijken. PS: Voel je niet schuldig dat je een planeet voor ster aanziet, want Venus en minder ook Mars worden soms nog 'avondster' of 'morgenster' genoemd, zie wat weetjes op http://www.theosofie.net/sunrise/sunrise1993/mrtapr1993/venus.html (maar niet alles geloven daarin, zelf kritisch blijven nadenken en je afvragen wat de vooringenomenheid is van dit soort sites) waar je ziet dat Vesper misschien stond voor Venus nadat ze ontdekten dat het geen ster maar planeet was. Trouwens Pluto is ook geen planeet meer, dus wie weet noemen we zelfs onze aarde misschien een 'gedoofde dwergsterrestant' binnen 100 jaar...

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding