Wat zie je als je vanaf 10km in een zwart gat kijkt?

In een computerweergave van een zwart gat was de omgeving van het zwarte gat in het zwarte gat zelf te zien, door de kromming van het licht door de zwaartekracht van het zwarte gat. Hoe zit dit nou precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je nog buiten de waarnemingshorizon bent (dus een relatief!! licht zwart gat) dat is het of zwart of je ziet de straling van massa (gas) die rond het zwarte gat draait en er in aan het vallen is. Ben je binnen de waarnemingshorizon, bel dan svp even op, want niemand weet wat je dan ziet. Je zou (postuum) wel eens de nobelprijs kunnen krijgen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schwarzschildradius

Ik gok zwart....

Wat je in werkelijkheid zou zien? Helemaal niets, je zou aan stukjes worden gescheurd. Hele erge kleine stukjes.

Wij hebben op school een lezing gehad over het helal. De man vertelde dat een zwart gat eigenlijk gewoon een plek is waar geen licht komt, waardoor je er dus niks ziet. Dan zou je 10km ervanaf dus niks voor je zien, want er komt geen licht. Je ziet dus een zwarte vlek.

Een zwart gat is een plaats waar zoveel massa op een klein punt is geconcentreerd dat er zelfs geen licht kan ontsnappen. In het heelal is op lichtjaren afstand de invloed van een zwart gat zichtbaar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100