Van wie is de aarde? en de rest van de ruimte?

Iedereen kan een auto kopen of een huis sommige kunnen een stukje grond kopen en dan ben je dus de baas over je gekochten spullen of grond maar wie is de baas van de ruimte en de rest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot maan en ook de rest van het universum is van niemand en niemand is er dus de baas. Tot...... Er misschien ooit waardevolle delfstoffen gevonden worden, dat gaat elke grootmacht iets voor zich opeisen

Eigendom van grond is er om te voldoen aan een territoriumbehoefte van de mens. Door formele onderhandelingen of meer informele processen wordt over het algemeen een status quo bereikt. Officieel is het nu niet mogelijk gebieden in de ruimte te claimen, maar in het geval van een kolonisatie van een planeet door een bepaalde groep zullen er toch zeker wel in een bepaald stadium territoriale claims op worden gelegd. Dat is dan ook redelijk gezien de investering. Wordt de grond intensief benut, dan zullen mensen ook hun eigen gebied gaan claimen. Over het algemeen zie je dat in veel landen, de onbewerkte gebieden zijn min of meer openbaar terrein en de in cultuur gebrachte gebieden zijn in bezit van individuen of groepen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100