is in de toekomst een bemande reis naar venus ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Qua afstand is het niet moeilijker dan een bemande ruimtereis naar Mars (wat trouwens ook nog niet binnenkort gaat gebeuren). Maar de techniek om de druk, de temperatuur en de samenstelling van de atmosfeer van Venus te weerstaan zal vele malen ingewikkelder zijn. Er wordt dan ook in het geheel niet gewerkt aan de ontwikkeling van die techniek. Als er al ideeën zouden zijn hoe dit aan te pakken, dan nog zal geen enkel land ter wereld dit willen of kunnen betalen. Maar zeg nooit nooit, wellicht over een paar honderd jaar...

Nee, er zal nooit een bemande vlucht naar venus gaan. Venus is vanaf de zon de 2e planeet van ons zonnestelsel, en het is daar dus veel te heet voor mensen. De zon word alsmaar groter dus zal het nooit mogelijk dat ze zo'n dure bemande reis naar venus zullen maken.

Nee, venus is gewoon onbewoonbaar ivm extreme hitte en straling. Wel is de afstand mogelijk, vandaar je vraag misschien? Laat ik het zo stellen - als we niet in staat blijken te zijn de lichtsnelheid te behalen als mens in onze ruimteschepen, zullen we weinig voorstellen in onze interplanetaire ruimtereizen. Zelfs pluto wat in ons zonnestelsel ligt zal ons een honderdtal jaren duren - enkele reis natuurlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100